čtvrtek 11. prosince 2014

Zimní pohádka


Už je to tady. Konečně se ochladilo, začíná to být venku "zimnější". Brzy se stmívá, předvánoční čas ve vzduchu, čas punčů a svařených vín. Člověku červená nos, má studené ruce a musí nosit mnoho vrstev. Už se nedá ležet venku v trávě. Den je kratší než noc. A ve vzduchu příslib očekávání..
Zimu nemívám moc ráda. Raději běhám po zelené trávě, ležím ve voňavých lukách, koukám v noci na hvězdy, koupu se venku v přírodě. Slunce zapadá až pozdě a vítr v létě tak krásně voní. Ale člověk by měl žít přítomností a něco hezkého najít i na té zimě :) Tak se budu soustředit na to co je teď v zimě krásné a jedinečné, čeho si můžeme užívat, co nosit a jak se těšit z tohoto období. Vždyť zima je vlastně... taková pohádková, nemyslíte?



Pohádky. Tak nějak patří k Vánocům. Bylo by hezké, kdyby byly ty letošní na sněhu. To je teprve pohádkové, když venku padá sníh, všude zlatá světýlka a kouzlo všude kolem. Tak se necháme překvapit. Když jsou Vánoce a zima na sněhu, je to pro mě takové nějaké únosnější a zajímavější. Bílý sníh se třpytí a padá z nebe a má to opravdu úžasnou atmosféru. Však to každý známe.
Chtěla bych napsat pár věcí, které mám na zimě ráda a kterými se třeba můžete inspirovat:)

1. Trávíme víc času "uvnitř"
Zdánlivá nevýhoda oproti létu může mít naopak své výhody. Aneb kdo by neměl rád sezení u krbu, zachumlaný do teplé deky, ovčích ponožek, srkající horký nápoj, na klíně předoucí kočka
 a čtení nějaké hezké knihy, když za okny mrzne a padá sníh? Téměř představa idylky.
Pokud pomineme domov, člověk má mnohem více času i na kulturní akce - divadla, kina, koncerty, posezení v hospůdkách a vinárnách. Prostě všude, kde je teplo a něco se děje. Tak toho využijme!



 2. Vánoce
Vánoce nelze opominout! Vždyť je to ten nejkouzelnější čas v roce - čas lásky, vztahů, obdarování, být obklopeni lidmi, které máme rádi a chceme jim udělat radost. A kdo by neměl rád dárky :) I když o dárcích to není a je dobré odprostit se od dnešních konzumních svátků a honu na dárky a vnímat naopak klid a pohodu a lidi okolo sebe. A třeba člověk znovu spatří to kouzlo Vánoc, které nám často ukazují děti...


 3.Pohádky
Ty tak nějak souvisí s Vánoci. Dívání se na pohádky, kde zvítězí dobro a láska, jíst cukroví a radovat se z dárečků s lidmi, které máme rádi. Také se trochu zasnít a ponořit do kouzla a hlubšího smyslu Vánoc. Mnoho pohádek se odehrává právě v zimě, třeba slavná Popelka. A kdoví, třeba právě zima je kouzelné období pro nalezení Lásky. Dostat pusu pod jmelím, jít se koulovat a procházet se za romantického svitu lamp, s křupajícím sněhem pod nohami..Komu by se to nelíbilo? Tak buďme v zimě trochu více romantičtí a dívejme se na pohádky. A koukejme se okolo sebe!:)
Doporučuji shlédnout třeba "Winter's tale - Zimní příběh".




 4.Bílá barva
Bílá je barva čistoty. Něhy. Nevinnosti. Sněhu. Svateb. Bílá je elegantní. Pohádková. Hodí se ke všemu. Je krásné si této barvy v zimě užít nejenom za okny, ale třeba si i vyzdobit domácnost v bílých a stříbrných tónech. Obléci se do bílé tylové sukně a modrého svetru. Stát se zimní princeznou. Zvláště tylové sukně jsou efektivní a krásné! I pro ty, které se rozhodnou v zimě vdávat. To má také velké kouzlo!







5. Teplé (ne)alko nápoje 
Zima má své výhody.Člověk se potřebuje nějak zahřát. A k tomu svádí popíjení nejrůznějších svařáků, punčů, horkých moštů, bombardin, pálenek, medovin. Jednak zahřejí a také rozveselí:-)


6. Zahřívání, chumlání, tulení
Když je zima, člověk je nerad sám. A proto je to příznivé období pro tulení :) S vašimi protějšky, domácími mazlíčky, nebo aspoň s plyšovými medvídky :P Blízkost zahřívá!





7. Plesy - staň se ledovou královnou!
Makeup, šaty, lak na nehty, třpytivé střevíčky, flitry, třpytky... Vyhraj si!:) Užívej si období plesů, zkrášlování,tance a nápadníků plnými doušky..Makeup ve stříbrno-modrých odstínech, porcelánová pleť a jemně růžové rty. K tomu stříbrné šaty a okolo krku perly.. a ledová královna může vyrazit tančit.
INSPIRUJTE SE ZDE!


















1 komentář:

  1. Já si před měsícem udělala velkou radost. Koupila jsem si tady fakt nádherné šaty. Jsou s příjemného materiálu a fakt se v nich dobře chodí. Už se těším až si je v létě obléknu.

    OdpovědětVymazat