neděle 21. prosince 2014

Alenka v říši divů


Alenka v říši divů..
Tuhle pohádku každý známe. Alenka je věčnou inspirací.. Svět pohádek, barev, čaje o páté, bílých králíků a srdcových dam.. Kdo z nás si někdy nepřál Alenkou se stát? Propadnout se do říše divů, zvětšit se, zmenšit.. Každý z nás si někdy přeje dostat se taky do pohádky. Zahrát si na ni. 
A co kdybychom si na ni zahrály v reálu? Uspořádaly takový menší "Alice in wonderland" piknik? Čaj o páté? Mnoho lidí si do tohoto fantazijního stylu naplánovalo i zásnuby či svatbu. A není se co divit. Fotogenické hrníčky, cupcakes, barevné šatičky.. Tik tak, tea time nás volá?
Co k takovému stylu Alenka v říši divů budeme potřebovat?

Na letní čaj o páté je ideální nějaký stůl venku (případně deka na piknik.) Na stůl nějaký krásný barevný ubrus, třeba ve vintage stylu. Dále budete potřebovat spousta porcelánových hrníčků, také nejlépe "po babičce" a mohou být v různých barvách. 


Čajovou konvici, nějaký tik tak budík.. ubrousky, květiny, cupcakes, dortíky.. fantazii se meze nekladou! Staré hodinky na krk po babičce, perlové korále.. Můžete po stole rozházet pár karet ve stylu srdcové královny. Na internetu je spousta nápadů na DIY dekorace právě ve stylu Alenky. Můžete si třeba nabarvit papírové růže. Pokud máte nějaké sošky králíků či koček, i ty můžete na stůl umístit. Nebojte se a buďte kreativní! Svět Alenky je bláznivý a barevný, nekonvenční, tak buďte také takoví:)




Samozřejmě je příjemnější (a fotogeničtější) tento "čaj o páté" uspořádat v létě na zahradě. Ale můžete si ho krásně přichystat i doma. Můžete si v tomto stylu připravit oslavu narozenin, zásnubní večeři pro přátelé či třeba tématickou párty. Meze se nekladou!
Co na sebe? Ideální nějaké šatičky ve stylu 50.let, vintage stylu, zástěrečka po babičce.. musíte být roztomilá. Takže klidně bílé punčošky a mašli do vlasů a k tomu kontrastní rudou rtěnku a výrazné mrkací řasy. Zahrajte si na panenku :) 


Já mám konkrétně krásné šatičky od Cath Kidston s čajovými ciferníčky na potisku ve střihu 50,let. Na Alenku jsou ideální!:)

Troška inspirace:








Tak se staňte Alenkami v říši divů, foťte a užívejte si to!:)
vaše Módní Víla




Žádné komentáře:

Okomentovat